opc_loader

Wie zijn wij?

Chocoladefanaten die willen genieten van heerlijke biologische & vegan chocolade zonder ons schuldig te voelen!

Maar even serieus, iedereen zou moeten kunnen genieten van chocolade! Dit is waarom in de zomer van 1995 Ton en Thijs besloten om iets te doen aan het feit dat er geen biologisch alternatief was voor heel veel heerlijke chocoladeproducten. Daarom maakten ze een lijst met populaire chocoladeproducten. In de tijd die volgde begonnen ze met zoeken naar biologische alternatieven voor deze producten. Nadat ze eindelijk alle juiste ingrediënten hadden gevonden kon het testen beginnen! Na heel veel testen en proeven met vrienden en familie, waren ze klaar om een aantal producten op de markt te brengen. Iedereen was erg positief! Tot de dag van vandaag is dit de start van Bonvita en de start van het huidige assortiment van Bonvita. In het begin was onze chocolade alleen biologisch, maar later werd het ook alle pure en rijstmelkchocolade vegan, lactose vrij en glutenvrij.


Uniek
Wat maakt Bonvita uniek is dat alle pure en rijstmelk chocoladeproducten biologisch, vegan, lactose en glutenvrij zijn! Maar wat betekent dit precies?

Biologisch
Als eerste hebben al onze producten het Europese biologische keurmerk. Dit betekent dat ten minste 95% van de ingrediënten in een product biologisch moet zijn. Verder moet het ook duidelijk zijn waar de ingrediënten vandaan komen, zoals bijvoorbeeld dat al onze cacao uit de Dominicaanse Republiek komt. Als laatste en zeker niet de minste mogen er geen chemicaliën of kunstmest gebruikt worden in het gehele proces. Wij vinden al deze punten erg belangrijk, omdat wij geloven dat door te focussen op wat het beste is voor jou en het milieu, we een betere wereld kunnen creëren met een betere gezondheid voor iedereen. 
 


Vegan & lactosevrij

Naast dat onze chocolade biologisch is, is het ook vegan! Normaal gesproken bevat veel chocolade zuivel, maar wij hebben deze ingrediënten vervangen door een plantaardige variant, namelijk rijstmelk! Op deze manier kunnen mensen die vegan willen eten of een lactose intolerantie hebben ook genieten van heerlijke chocolade.


 

Glutenvrij

Wij van Bonvita vinden het erg belangrijk dat er geen sporten gluten in onze producten zitten. Daarom worden al onze glutenvrije producten geproduceerd in 100% glutenvrije omgeving.

Fair trade

100% van de cacao die we gebruiken voor onze chocolade is fair trade cacao uit de Dominicaanse Republiek. We vinden het erg belangrijk dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun cacao. Maar misschien vraag je je af waarom onze producten niet het fair trade logo dragen. Dat is omdat we recent erachter kwamen dat de extra contributie voor het dragen van een fair trade logo rechtstreeks naar grote bedrijven in Europa gaat voor marketing. Niks van dit geld gaat naar de mensen die het nodig hebben! Daarom heeft Bonvita besloten om niet het fair trade logo op haar producten te zetten en in plaats daarvan dit geld rechtstreeks te doneren aan de Dominicaanse Republiek, door het ondersteunen van een Internationaal Kinderzorg project in de Dominicaanse Republiek.


International Children’s Care (ICC)
 

Sinds 1994 steunt Internationale Kinderhulp Nederland weeskinderen en achtergelaten kinderen over de hele wereld. Deze kinderen zijn verweesd, verlaten door hun ouders, verwaarloosd of mishandelt. De kinderen die worden ondersteund door IKN hebben vaak voor een langere periode speciale zorg nodig, vanwege traumatische ervaringen in hun vroege jeugd. IKN biedt deze kinderen een veilige en warme basis in een kinderdorp. Hier worden de ouderloze- en kansarme kinderen opgevoed in gezinsverband.