opc_loader

Vegan appel cake

Vegan appel cake

Kan jij soms ook zo terug verlangen naar grootmoeders appeltaart? Als kind vond ik het geweldig om bij mijn grootouders te zijn. Mijn oma was altijd bezig in de keuken en het lekkerste van alles was haar appelcake. De geur die er dan in de keuken hing was zo verleidelijk! Dan sneed ze speciaal voor mij een extra groot stuk af. Toen ik volwassen werd en zelf ging koken moest ik natuurlijk haar recept hebben. Doordat ik daarna meer veganistisch ben gaan eten ben ik gaan kijken hoe ik het recept kon aanpassen. Na veel experimenteren heb ik het echt kunnen perfectioneren. Zo ben ik altijd super trots als ik deze cake serveer. Gemaakt met liefde maar totaal free from! Probeer hem nu zelf.

Vegan appel kaneel cake

260 grams ORGRAN glutenvrije zelfrijzend bloem
2 theelepels kaneel
2 grote rijpe banaan, gepureerd
1 grote appel, geraspt
1 kleine appel, ter garnituur
1 1/2 theelepel vanille extract
200 milliliters plantaardige melk
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels rietsuiker
1 egg or ORGRAN No Egg, Ei vervanger
 

Instructies

1.       Warm de oven voor op 170 graden. Plaats een stukje bakpapier in een cakevorm.

2.       Meng alle natte ingrediënten in een kom.

3.       Meng alle droge ingrediënten in een kom. Creëer een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet hierin alle natte componenten. Mix ze tot ze goed zijn vermengd tot een egaal beslag.

4.       Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de kleine appel in blokjes van 1 cm en strooi deze over het beslag. (tijdens het bakken zullen ze er vanzelf in zakken)

5.       Bak voor 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik de cake met een saté prikker om te zien of deze gaar is. (Het midden van de cake mag een beetje sappig lijken, dit komt door de banaan. Zorg ervoor dat de cake niet te droog wordt.)

6.       Zodra de cake geheel gaar is zet de oven uit. Laat de cake even afkoelen en zodra hij is afgekoeld, haal hem dan uit de vorm. Plaats hem op een rek om helemaal af te koelen, bedek de cake wel met een bakpapiertje anders heb je kans dat hij uitdroogt.

7.       Snijd de cake in plakjes en serveer eventueel met wat agave of maple siroop.

Terug